Odpowiedzi forum utworzone

Przeglądasz 1 wpis (z 1)
  • Autor
    Wpisy
  • #5399

    Martyna23400
    Uzytkownik

    Witam, proszę o interpretację wyników, mam 24 lata 162 cm wzrostu i 52 kg, w ciągu 4 miesiecy przytyłam 5 kg. wyniki: anty tpo 16,55 norma 0-34 lU/mm, FT4 0,98 norma: 0,93-1,7 ng/dl, TSH: 3,2 norma: 0,27-4,2. USG tarczycy: mała, jednorodna, bez zmian ogniskowych, unaczynienie prawidłowe, węzły chłonne niepowiększone, wymiary: płat prawy 41x11x13mm, płat lewy: 41×9,5x13mm, objętość 5,5 ml. moja mama choruje na niedoczynność i ma Hashimoto, ja od pół roku odczuwam senność, zmęczenie, brak chęci do czegokolwiek, wypadają mi włosy, łamią się paznokcie, są na nich bruzdy, bolą mnie stawy, jestem nerwowa płaczliwa, odczuwam zimno nawet podczas upałów, mam objaw Raynouda, cukier na czczo 101, w rodzinie wiele chorób autoimmunologicznych, nowotwór piersi, toczeń rumieniowaty układowy, rzs. proszę o wskazówki czy kierować się do lekarza, czy są to zaburzenia tarczycy wynikające z wyników czy szukac dalej przyczyn moich objawów. dziękuje za odpowiedzi

Przeglądasz 1 wpis (z 1)

NAJCIEKAWSZE ARTYKUŁY

NAJNOWSZE WĄTKI NA FORUM

NAJNOWSZE KOMENTARZE

  • Niedoczynność tarczycy w ciąży | Tarczyca.info:

    […] Szczegóły omówiono w dziale ciąża a tarczyca […]...

  • Podwyższone TSH w ciąży | Wysokie TSH a ciąża | Portal Tarczyca.info:

    […] jawnej niedoczynności tarczycy (podwyższone TSH, obniżone FT4) omó...

  • daniela:

    Witam Mam pytanie jestem tydzień po operacji całkowitego usunięcia tarczycy...

  • Agnes:

    Dobry wieczór. Ze względu na pogarszające się samopoczucie (biegunka naprzem...

  • tarczyca.info:

    Tak, warto iść do lekarza. Może to być początek rozwijającej się niedoczy...

  • kasiatychy5:

    Witam. Proszę o interpretację wyników, bo niby są w normie. Nie wiem czy war...

  • tarczyca.info:

    Nie ma czegoś takiego w opisie usg jak czarna plamka...

  • tarczyca.info:

    W tym wieku takie wyniki badań są prawidłowe...

  • tarczyca.info:

    Wyniki nie wskazują aby zaburzenia czynności tarczycy były przyczyną...

  • tarczyca.info:

    Warto uzupełnić o ATG. Poza tym mała tarczyca w usg. Wskazuje to na możliwo...

  • Martyna23400:

    Witam, proszę o interpretację wyników, mam 24 lata 162 cm wzrostu i 52 kg, w ...

  • Aldonakok:

    Witam . Mam wszystkie objawy ,które są podane przy chorej tarczycy: wzrost m...