Polityka prywatności

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. prosimy o zapoznanie się z poniższymi zagadnieniami.

Kto jest administratorem Państwa danych osobowych?

Administratorem danych osobowych jest Specjalistyczna Praktyka Lekarska Piotr Miśkiewicz z siedzibą w Warszawie (01-988), ul. Humanistów 3 wpisana od Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej pod numerem NIP: 5251266844, zwana dalej Specjalistyczna Praktyka Lekarska.

W jakich celach i na jakiej podstawie przetwarzamy Państwa dane?

Państwa dane osobowe Specjalistyczna Praktyka Lekarska przetwarza w następujących celach:
– administrowania serwisem (art. 6 ust. 1 f RODO – nasz prawnie uzasadniony interes);
– zapewnienia bezpieczeństwa naszych serwisów oraz systemu IT (art. 6 ust. 1 f RODO – nasz prawnie uzasadniony interes);
– obsługi Państwa zapytań i skarg, w tym rozwiązywania problemów technicznych (art. 6 ust. 1 c RODO – wykonanie ciążących na nas obowiązków prawnych);
– analiz i badań sposobu korzystania przez Państwa z usług świadczonych w portalu www.tarczyca.info (art. 6 ust. 1 f RODO – nasz prawnie uzasadniony interes).

Jakie dane zbieramy?

W celu dokonania rejestracji na portalu www.tarcyca.info wymagane jest podanie takich danych: nazwa użytkownika oraz adres e-mail. Podanie dodatkowych danych, np. w formie kontaktu za pośrednictwem poczty e-mail z administratorem serwisu zależy od użytkownika i nie jest wymagane.

Komu przekazujemy Państwa dane?

Państwa dane osobowe przekazujemy naszym podmiotom przetwarzającym, tj. firmom, z którymi współpracujemy i które przetwarzają dane na nasze żądanie, np. firmie hostingowej. Możemy udostępnić Państwa dane osobowe również innym administratorom, którzy przetwarzają dane w swoim imieniu w zakresie w jakim stają się oni administratorami.
Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej – wszystkie firmy, z którymi współpracujemy mają siedzibę na terenie państw Europejskiego Obszaru Gospodarczego.
Dane osobowe użytkownika przekazywane są bez jego zgody wyłącznie upoważnionym organom państwowym, jeżeli jesteśmy do tego zobowiązani na podstawie przepisów prawa lub postanowienia sądu.

Ile czasu przechowujemy Państwa dane?

Czas przechowywania Państwa danych osobowych podanych podczas rejestracji jest tożsamy z czasem wyświetlania Państwa komentarza na forum.

Prawa osób fizycznych

Państwa prawa to: prawo dostępu do treści swoich danych, prawo do sprostowania danych, prawo do usunięcia danych, prawo do ograniczenia przetwarzania danych, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa) w momencie, w którym uznają Państwo, iż przetwarzanie danych osobowych Państwa dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. oraz Ustawy o ochronie danych osobowych z dn. 10 maja 2018 (Dz. U. 2018 poz. 1000).

Czy muszą Państwo podawać dane?

Podanie danych jest dobrowolne, aczkolwiek konieczne w celu dokonania rejestracji w portalu, skomentowania artykułu oraz zadania pytania lub udzielenia odpowiedzi na forum.

Automatyczne podejmowanie decyzji

Specjalistyczna Praktyka Lekarska nie przetwarza danych osobowych w sposób automatyczny, w tym również w formie profilowania.

Polityka Plików Cookies

Cookies – nasz Serwis internetowy wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania jego funkcjonowania do Twoich indywidualnych potrzeb. Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane, dzięki czemu będziesz mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach internetowych Serwisu. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli natomiast nie zgadzasz się na personalizowanie Serwisu, proponujemy wyłączenie obsługi Cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

NAJCIEKAWSZE ARTYKUŁY

NAJNOWSZE WĄTKI NA FORUM

NAJNOWSZE KOMENTARZE

  • SylaW:

    Proszę o poradę odnośnie moich wyników. W lipcu poroniłam w 9 tygodniu cią...

  • Niedoczynność tarczycy w ciąży | Tarczyca.info:

    […] Szczegóły omówiono w dziale ciąża a tarczyca […]...

  • Podwyższone TSH w ciąży | Wysokie TSH a ciąża | Portal Tarczyca.info:

    […] jawnej niedoczynności tarczycy (podwyższone TSH, obniżone FT4) omó...

  • daniela:

    Witam Mam pytanie jestem tydzień po operacji całkowitego usunięcia tarczycy...

  • Agnes:

    Dobry wieczór. Ze względu na pogarszające się samopoczucie (biegunka naprzem...

  • tarczyca.info:

    Tak, warto iść do lekarza. Może to być początek rozwijającej się niedoczy...

  • kasiatychy5:

    Witam. Proszę o interpretację wyników, bo niby są w normie. Nie wiem czy war...

  • tarczyca.info:

    Nie ma czegoś takiego w opisie usg jak czarna plamka...

  • tarczyca.info:

    W tym wieku takie wyniki badań są prawidłowe...

  • tarczyca.info:

    Wyniki nie wskazują aby zaburzenia czynności tarczycy były przyczyną...

  • tarczyca.info:

    Warto uzupełnić o ATG. Poza tym mała tarczyca w usg. Wskazuje to na możliwo...

  • Martyna23400:

    Witam, proszę o interpretację wyników, mam 24 lata 162 cm wzrostu i 52 kg, w ...