Wyniki tarczycowe a libido i ocena

Strona Główna Forums Czy mam chora tarczycę? Wyniki tarczycowe a libido i ocena

Ten temat zawiera 0 odpowiedzi, ma 1 głos, i został ostatnio zaktualizowany przez  krstk, 1 rok, 8 miesiące temu.

  • Autor

    Wpisy

  • #5357


    krstk

    Uzytkownik

    Witam jestem Mężczyzną i mam 22 lata i od ok 2 lat borykam sie z problemem osłabienia, senności, szybkiego męczenia sie oraz najbardziej trapiącej mnie części tej choroby brakiem libido i znacznemu osłabieniu potencji. Od ok 2 lat libido spadło mi do zera, świat seksu mógłby dla mnie nie istniec gdy wczesniej byłem w tych sprawach bardzo aktywny oraz ucierpiała też potencja, mam problem z osiągnieciem wzwodu, jeżeli juz sie uda to nie pełny i bardzo szybko opada oraz zupelnie nie odczuwam przyjemnosci z orgazmu badz samego stosunku.
    Robiłem wszelkie badania aby wykluczyć wszystko co możliwe od usg jąder które wyszło dobrze po seminogram który także wskazuje że to nie problem natury androgennej. Postanowiłem zrobić usg tarczycy gdyż u mnie w rodzinie parę osób ma z nią problemy i także lekarz nie wykrył zadnych stanów zapalnych bądź guzków jednak po zrobieniu badań krwi stwierdził że jest z nią problem i teraz pytanie czy po wdrożeniu lekarstw potencja i libido wróci do normy oraz czy po wynikach widać cos konkretnego? :

    FSH – 1,51 norma 1,40-18,10
    LH – 4,98 norma 1,50-9,30
    ATG – 21 norma <60
    ATPO – <28 norma <60
    PROLAKTYNA – 11,7 norma 2,1-17,7
    TESTOSTERON – 749 norma 165-753
    TSH – 3,159 oraz tydzien wczesniej 2,245 norma 0,550-4,780
    FT3 – 3,86 norma 2,30-4,20
    FT4 – 1,45 norma 0,89-1,89
    ESTRADIOL – 42,4 norma 11,8-39,8

Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.

NAJCIEKAWSZE ARTYKUŁY

NAJNOWSZE WĄTKI NA FORUM

NAJNOWSZE KOMENTARZE

  • Niedoczynność tarczycy w ciąży | Tarczyca.info:

    […] Szczegóły omówiono w dziale ciąża a tarczyca […]...

  • Podwyższone TSH w ciąży | Wysokie TSH a ciąża | Portal Tarczyca.info:

    […] jawnej niedoczynności tarczycy (podwyższone TSH, obniżone FT4) omó...

  • daniela:

    Witam Mam pytanie jestem tydzień po operacji całkowitego usunięcia tarczycy...

  • Agnes:

    Dobry wieczór. Ze względu na pogarszające się samopoczucie (biegunka naprzem...

  • tarczyca.info:

    Tak, warto iść do lekarza. Może to być początek rozwijającej się niedoczy...

  • kasiatychy5:

    Witam. Proszę o interpretację wyników, bo niby są w normie. Nie wiem czy war...

  • tarczyca.info:

    Nie ma czegoś takiego w opisie usg jak czarna plamka...

  • tarczyca.info:

    W tym wieku takie wyniki badań są prawidłowe...

  • tarczyca.info:

    Wyniki nie wskazują aby zaburzenia czynności tarczycy były przyczyną...

  • tarczyca.info:

    Warto uzupełnić o ATG. Poza tym mała tarczyca w usg. Wskazuje to na możliwo...

  • Martyna23400:

    Witam, proszę o interpretację wyników, mam 24 lata 162 cm wzrostu i 52 kg, w ...

  • Aldonakok:

    Witam . Mam wszystkie objawy ,które są podane przy chorej tarczycy: wzrost m...