proszę o pomoc w interpretacji wyników tarczycy

Strona Główna Forums Czy mam chora tarczycę? proszę o pomoc w interpretacji wyników tarczycy

Ten temat zawiera 7 odpowiedzi, ma 8 głosów, i został ostatnio zaktualizowany przez  iwa0810, 4 lata, 9 miesiące temu.

  • Autor

    Wpisy

  • #5026


    justynkaa18

    Uzytkownik

    Mam 19 lat. Tsh 5,020 (norma 0,51 -4,30) FT3 5,92 (norma 3,93-7,70) FT4 18,67 (norma 12,60-21)

  • #5029


    gosiaxz98

    Uzytkownik

    Leć do lekarza, to bardzo wysoki wynik, który świadczy o niedoczynności. Jeśli chodzi o ft3 i ft4 to sama do końca nie wiem, jak to jest.

  • #5037


    patrycja89

    Uzytkownik

    Witam, bylam na badaniach wstepnych do pracy i lekarka badajac mnie zauwazyla powiekszona tarczyce, szmery mostku i cisnienie 150/80, zrobilam badania podstawowe tsh o to wynik.
    .1,774 µIU/ml zakres 0,350 — 4,780,
    dodam ze mialam ostatnio omdlenie, sennosc, zle samopoczucie i dretwienie lewej dloni. Prosze o pomoc…

  • #5038


    Basia16

    Uzytkownik

    a moje tsh to 0,008 co oznacza ?

  • #5046


    tarczyca.info

    Keymaster

    Justyna–> wskazana dalsza diagnostyka w kierunku rozwijającej się niedoczynności tarczycy

  • #5051


    mon132701

    Uzytkownik

    Witam,

    Moje wyniki na tarczycy:

    Bardzo proszę o pomoc , co one na wstępie mogą mówić??

    TSH 3,16 mlU/l 0,27 — 4,20 b1

    FT4 15,71 pmol/l 12 — 22 b1

    FT3 4,85 pmol/l 3,1 — 6,8

    Mam 30 lat
    Ostatnio przytyłam i nie mogę schudnąć.
    Mam się czym martwić??

    Pewnie powinnam rozszerzyć zakres badań , ale proszę o jakieś wstępne info.

  • #5052


    cludi

    Uzytkownik

    Witam prosze o interpretacje wyniku ,
    Tsh wynosi 2.45
    Wiek 25 lat
    Dodam ze moja babcia miala chora tarcYce a tata ma cukrzyce.
    Objawy glownie wypadanie wlosow I ospalosc,ciagle zmeczenie.
    Czy powinnam sie martwic ?

  • #5055


    iwa0810

    Uzytkownik

    Witam! Prosze o interpretacje wyników, W lipcu tego roku miałam badanie krwi i wyszło mi ze mam niedoczynnośc tarczycy Tsh 6,3 Ft3 3,29 Ft4 1,37 anty tpo 67. Lekarz przepisał mi Euthyrox N 25 i Jodid 100 ,we wrześniu zrobiłam ponownie badania i wyszło że Tsh 1,8 ft3 i ft4 w normie ,ale anty tpo 640 . Co to oznacza ?

Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.

NAJCIEKAWSZE ARTYKUŁY

NAJNOWSZE WĄTKI NA FORUM

NAJNOWSZE KOMENTARZE

  • Beti:

    Witam czy mam chora tarczycę? Tsh 2,934,ft3 3,49poml, ft4 12,48, atg 316, 7, a...

  • ania5.11:

    Witam. Jak można interpretować poniższe wyniki ? ? Mam 24 lata. Kobieta Tarcz...

  • tarczyca.info:

    Szanowna Pani. Docelowe stężenie TSH w pierwszym trymestrze to mniej niż 2.5....

  • KingaR:

    Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc. Obecnie jestem w 6 tygodniu ciąży. Moje ...

  • AndrewFlo:

    Prawej patrząc na babcie z jej perspektywy po lewej stronie....

  • AndrewFlo:

    Dzień dobry. Moja babcia ma 91 lat i w ciągu kilku (5lat) pojawiło jej się...

  • sandra1287:

    Witam jestem w trakcie 4 rzutu Gravesa w trakcie przygotowywania do leczenia jod...

  • leptynka1987:

    Wiem, że problemy z tarczycą są dziedziczne. Mój tata ma nadczynność tarcz...

  • SylaW:

    Proszę o poradę odnośnie moich wyników. W lipcu poroniłam w 9 tygodniu cią...

  • Niedoczynność tarczycy w ciąży | Tarczyca.info:

    […] Szczegóły omówiono w dziale ciąża a tarczyca […]...

  • Podwyższone TSH w ciąży | Wysokie TSH a ciąża | Portal Tarczyca.info:

    […] jawnej niedoczynności tarczycy (podwyższone TSH, obniżone FT4) omó...

  • daniela:

    Witam Mam pytanie jestem tydzień po operacji całkowitego usunięcia tarczycy...