Martwić się czy nie?

Strona Główna Forums Czy mam chora tarczycę? Martwić się czy nie?

Ten temat zawiera 0 odpowiedzi, ma 1 głos, i został ostatnio zaktualizowany przez  Karmelove, 5 lata, 1 miesiąc temu.

  • Autor

    Wpisy

  • #4974


    Karmelove

    Uzytkownik

    Witam serdecznie,

    W ostatnich dwóch latach zaobserwałam u siebie niepokojące zmiany zarówno w wyglądzie zewnętrznym jak i samopoczuciu. Moja waga zaczęła skakać i to znacznie by za chwilę spadać, gospodarka wody zaczęłą szwankować pomimo picia dużej ilosci plynów dziennie i przy sporym ruchu w ciągu dnia. Najgorsze przyszło po ciąży kiedy przybrałam 13kg, które zaraz spadły by za chwilę przybieraćna wadzę jedzącuważnie bo karmiłam piersią. Zdrowe odżywianie pozostaje do dzisiaj i zaczynam się martwić, że jedząc dosc regularnie i uważając co moja waga wariuje, jednego dnia mogę założyć spodnie aby kolejnego tych samych nie móc przecisnąć przez łydki 🙁 Do tego rozdrażnienie, wahania nastrojów, często zasypiam przy córce choć chwile wczesniej mam sporo energii i czekam aż zasne by móc działać i tak ciągle i wciąż. Zrobilam badania tylko nie wiem co z wynikami:
    TSH (ICD-9:L69) wynik: 1,130 mlU/l ( zakres referencyjny: 0,27-4,2);
    FT4 (ICD-9:069) wynik: 15,7pmol/l (zakres referencyjny 12,0-22,0);
    P.c.anty-TPO (ICD-9:O09) wynik: 29,7 lU/ml (zakres referencyjny: 0,0-34,0).
    Prosze o informację czy i co z tym dalej zrobić? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.

Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.

NAJCIEKAWSZE ARTYKUŁY

NAJNOWSZE WĄTKI NA FORUM

NAJNOWSZE KOMENTARZE

  • Beti:

    Witam czy mam chora tarczycę? Tsh 2,934,ft3 3,49poml, ft4 12,48, atg 316, 7, a...

  • ania5.11:

    Witam. Jak można interpretować poniższe wyniki ? ? Mam 24 lata. Kobieta Tarcz...

  • tarczyca.info:

    Szanowna Pani. Docelowe stężenie TSH w pierwszym trymestrze to mniej niż 2.5....

  • KingaR:

    Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc. Obecnie jestem w 6 tygodniu ciąży. Moje ...

  • AndrewFlo:

    Prawej patrząc na babcie z jej perspektywy po lewej stronie....

  • AndrewFlo:

    Dzień dobry. Moja babcia ma 91 lat i w ciągu kilku (5lat) pojawiło jej się...

  • sandra1287:

    Witam jestem w trakcie 4 rzutu Gravesa w trakcie przygotowywania do leczenia jod...

  • leptynka1987:

    Wiem, że problemy z tarczycą są dziedziczne. Mój tata ma nadczynność tarcz...

  • SylaW:

    Proszę o poradę odnośnie moich wyników. W lipcu poroniłam w 9 tygodniu cią...

  • Niedoczynność tarczycy w ciąży | Tarczyca.info:

    […] Szczegóły omówiono w dziale ciąża a tarczyca […]...

  • Podwyższone TSH w ciąży | Wysokie TSH a ciąża | Portal Tarczyca.info:

    […] jawnej niedoczynności tarczycy (podwyższone TSH, obniżone FT4) omó...

  • daniela:

    Witam Mam pytanie jestem tydzień po operacji całkowitego usunięcia tarczycy...