Chora tarczyca?

Strona Główna Forums Czy mam chora tarczycę? Chora tarczyca?

Ten temat zawiera 3 odpowiedzi, ma 2 głosy, i został ostatnio zaktualizowany przez  kaska, 4 lata, 7 miesiące temu.

  • Autor

    Wpisy

  • #4242


    kaska

    Participant

    Uprzejmie prosze o opinie.Od dawna mam wszystkie objawy niedoczynnosci. Jedyna moja osobliwosv to taka ze przy niskim cisnieniu mam wysokie tetno.
    Dodatkowo moja hemoglobina i hematokryt jest zawsze ponizej normy i oscyluje kolo 11g/dl i 36%. Cholesterol calkowity 200mg/dl
    Na przelomie lat od 2011 moje tsh to 3,133 2,569 i ostatni wynik 1,615 przy normach 0,350 – 4,940
    Lekarz rodzinny twierdzi ze wszystko ok a ja czuje sie tak sobie.
    Dodatkowo zrobilam pryw.
    anty tpo -385,36 ( O.00 – 5,61)
    Ft3 – 2,53 (1,71-3,71)
    Ft4- O.75 (0,70-1,48)
    Czy moje wyniki sa prawidlowe?
    Z goty dziekjue.

  • #4243


    kaska

    Participant

    Uzupelnienie. Mam 50 lat.

  • #4244


    tarczyca.info

    Keymaster

    Nie do końca jest wszystko w porządku. FT4 jest dość niskie i ma Pani autoimmunologiczne zapalenie tarczycy (ATPO wysokie). Może rozwijać się niedoczynność tarczycy dlatego wymaga Pani ścisłego monitorowania u endokrynologa, wykonania dodatkowych badań i wdrożenia leczenia tyroksyną w przypadku rozwoju niedoczynności.

    choroba Hashimoto

  • #4251


    kaska

    Participant

    Bardzo dziekuje za odpowiedz.
    Wykonam co nalezy.
    Zycze wszystkiego dobrego.

Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.

NAJCIEKAWSZE ARTYKUŁY

NAJNOWSZE WĄTKI NA FORUM

NAJNOWSZE KOMENTARZE

  • SylaW:

    Proszę o poradę odnośnie moich wyników. W lipcu poroniłam w 9 tygodniu cią...

  • Niedoczynność tarczycy w ciąży | Tarczyca.info:

    […] Szczegóły omówiono w dziale ciąża a tarczyca […]...

  • Podwyższone TSH w ciąży | Wysokie TSH a ciąża | Portal Tarczyca.info:

    […] jawnej niedoczynności tarczycy (podwyższone TSH, obniżone FT4) omó...

  • daniela:

    Witam Mam pytanie jestem tydzień po operacji całkowitego usunięcia tarczycy...

  • Agnes:

    Dobry wieczór. Ze względu na pogarszające się samopoczucie (biegunka naprzem...

  • tarczyca.info:

    Tak, warto iść do lekarza. Może to być początek rozwijającej się niedoczy...

  • kasiatychy5:

    Witam. Proszę o interpretację wyników, bo niby są w normie. Nie wiem czy war...

  • tarczyca.info:

    Nie ma czegoś takiego w opisie usg jak czarna plamka...

  • tarczyca.info:

    W tym wieku takie wyniki badań są prawidłowe...

  • tarczyca.info:

    Wyniki nie wskazują aby zaburzenia czynności tarczycy były przyczyną...

  • tarczyca.info:

    Warto uzupełnić o ATG. Poza tym mała tarczyca w usg. Wskazuje to na możliwo...

  • Martyna23400:

    Witam, proszę o interpretację wyników, mam 24 lata 162 cm wzrostu i 52 kg, w ...