Bardzo Proszę o pomoc różne wyniki tsh

Strona Główna Forums Czy mam chora tarczycę? Bardzo Proszę o pomoc różne wyniki tsh

Otagowane: 

Ten temat zawiera 0 odpowiedzi, ma 1 głos, i został ostatnio zaktualizowany przez  iwanek, 5 lata, 2 miesiące temu.

  • Autor

    Wpisy

  • #4961


    iwanek

    Uzytkownik

    Witam. Od dłuższego czasu mam problem z ciągłym zmęczeniem, nawet gdy rano wstaję nie mam siły na nic,czerwienie się na twarzy jestem senny, kawa pomaga mi na chwilę tylk, pocę się, źle znoszę ciepłe pomieszczenia, jestem nerwowy. Ostatnio przy okazji okresowych badać wyszło mi TSH 0,016. Postanowiłem za tydzień zrobić kolejne badanie i TSH wyszło z kolei 3,360(zakres 0,27-4,20) Ft3 wyszło 4,75(zakres 2,70-4,30) i Ft4 wyszło 1,64 (zakres 1-1,70). Bardzo proszę o pomoc o co to może chodzić. Jestem chłopakiem 28lat. Wizytę u Endokrynologa mam ustaloną dopiero za tydzień i nie wiem co o tym myśleć.

Musisz być zalogowany aby odpowiedzieć na ten temat.

NAJCIEKAWSZE ARTYKUŁY

NAJNOWSZE WĄTKI NA FORUM

NAJNOWSZE KOMENTARZE

  • Beti:

    Witam czy mam chora tarczycę? Tsh 2,934,ft3 3,49poml, ft4 12,48, atg 316, 7, a...

  • ania5.11:

    Witam. Jak można interpretować poniższe wyniki ? ? Mam 24 lata. Kobieta Tarcz...

  • tarczyca.info:

    Szanowna Pani. Docelowe stężenie TSH w pierwszym trymestrze to mniej niż 2.5....

  • KingaR:

    Dzień dobry, bardzo proszę o pomoc. Obecnie jestem w 6 tygodniu ciąży. Moje ...

  • AndrewFlo:

    Prawej patrząc na babcie z jej perspektywy po lewej stronie....

  • AndrewFlo:

    Dzień dobry. Moja babcia ma 91 lat i w ciągu kilku (5lat) pojawiło jej się...

  • sandra1287:

    Witam jestem w trakcie 4 rzutu Gravesa w trakcie przygotowywania do leczenia jod...

  • leptynka1987:

    Wiem, że problemy z tarczycą są dziedziczne. Mój tata ma nadczynność tarcz...

  • SylaW:

    Proszę o poradę odnośnie moich wyników. W lipcu poroniłam w 9 tygodniu cią...

  • Niedoczynność tarczycy w ciąży | Tarczyca.info:

    […] Szczegóły omówiono w dziale ciąża a tarczyca […]...

  • Podwyższone TSH w ciąży | Wysokie TSH a ciąża | Portal Tarczyca.info:

    […] jawnej niedoczynności tarczycy (podwyższone TSH, obniżone FT4) omó...

  • daniela:

    Witam Mam pytanie jestem tydzień po operacji całkowitego usunięcia tarczycy...