Niedoczynność tarczycy i nadwaga

U części Pacjentów występuje nadwaga chociaż niedoczynność tarczycy jest regularnie leczona. Niedoczynność ...Czytaj Dalej

Tyroksyna obchodzi setne urodziny

Miliony Pacjentów na całym świecie przyjmują tyroksynę. Prawdopodobnie niewielu wie, że właśnie ...Czytaj Dalej

Leczenie niedoczynności tarczycy – cz 1

Wstęp We wrześniu 2014 zostały opublikowane rekomendacje Amerykańskiego Towarzystwa Tarczycowego (The American ...Czytaj Dalej

Leczenie niedoczynności tarczycy – cz 2

Wstęp Jednym z wielu pytań zadawanych przez Pacjentów jest czy dany lek ...Czytaj Dalej

Leczenie niedoczynności tarczycy – cz 3

Wstęp Jednym z podstawowych elementów leczenia niedoczynności tarczycy jest dobranie właściwej dawki ...Czytaj Dalej

Leczenie niedoczynności tarczycy – cz 4

Wstęp Leczenie niedoczynności tarczycy z zastosowaniem tyroksyny jest w miarę proste. Jeśli ...Czytaj Dalej

Czy mam celiakię?

Celiakia czyli choroba trzewna jest jedną z coraz częściej wykrywanych chorób. Często ...Czytaj Dalej

Podwyższone TSH w ciąży.

Podwyższone TSH w ciąży występuje u 2-3% kobiet. Bardzo często stwierdzane jest ...Czytaj Dalej

Tarczyca a miesiączki, płodność, libido

Tarczyca a miesiączki, płodność, libido. Zarówno nadczynność jak i niedoczynność tarczycy mogą ...Czytaj Dalej

Ciąża a tarczyca

Ciąża i tarczyca- jak postępować u kobiet planujących ciążę i będących w ...Czytaj Dalej

Niedoczynność tarczycy

Niedoczynność tarczycy: co to jest niedoczynność tarczycy, jakie są najczęstsze przyczyny niedoczynności ...Czytaj Dalej

Choroba Hashimoto

Choroba Hashimoto czyli przewlekłe zapalenie tarczycy jest chorobą autoimmunologiczną. Czynnikiem sprawczym jest ...Czytaj Dalej

Niedoczynność tarczycy a nadwaga

Niedoczynność tarczycy związana jest z niedoborem hormonów produkowanych przez tarczycę [tyroksyna (T4) ...Czytaj Dalej

Niedoczynność tarczycy a dieta

Niedoczynność tarczycy sprzyja nadwadze. Jest to jeden z książkowych objawów związanych z ...Czytaj Dalej

Niedoczynność tarczycy a trening

Niedoczynność tarczycy a trening: trener osobisty Kuba Jastrzębski przygotował program ćwiczeń dla ...Czytaj Dalej

Niedoczynność tarczycy w ciąży

Niedoczynność tarczycy w ciąży: co to jest niedoczynność tarczycy, jakie są najczęstsze ...Czytaj Dalej

Wpływ wapnia na wchłanianie tyroksyny

Często zdarza się, że pacjent przyjmujący stałą dawkę tyroksyny ma przy kolejnych ...Czytaj Dalej

Podwyższone TSH

Podwyższone TSH: jednym z najczęściej zadawanych przez Pacjentów pytań jest: "Czy moje ...Czytaj Dalej

Niedokrwistość w chorobie Hashimoto

Choroba Hashimoto w okresie długotrwałej nieleczonej niedoczynności tarczycy Niedokrwistość u chorych na ...Czytaj Dalej

Niedoczynność tarczycy po operacji

Niedoczynność tarczycy po przebytej operacji nie różni się zasadniczo od niedoczynności w ...Czytaj Dalej

NAJCIEKAWSZE ARTYKUŁY

NAJNOWSZE WĄTKI NA FORUM

NAJNOWSZE KOMENTARZE

  • Profile photo of MonikaMonika1984:

    10,54 to anty-tpo, przepraszam źle wpisałam...

  • Profile photo of MonikaMonika1984:

    Witam. Poproszę o interpretację moich wyników: tsh 2,22 (norma 0,55-4), ft4 0...

  • Profile photo of Iwonaiwona25:

    Dodam.ze mam 25 lat...

  • Profile photo of Iwonaiwona25:

    Witam prosze o.irpretacje wynikow badan TSH 4.22norma 0.270-4.20 fT4 16.54....

  • Profile photo of tarczyca.infotarczyca.info:

    Autoimmunizacyjne zapalenie tarczycy. Ale w eutyreozie. Zaburzenia tarczycy mog...

  • Profile photo of tarczyca.infotarczyca.info:

    Dobry endokrynolog upora się z tym przygotowaniem w miesiąc. potrzebne będą ...

  • Profile photo of Agnieszkaagula94:

    Witam ,niedawno robiłam badania tarczycy przed planowaniem ciąży ,z wynikami ...

  • Profile photo of JacekSjackofalltrades:

    Witam, Mam prosbe o interpretacje wyników - czy jest się czym martwić. Je...

  • Profile photo of tarczyca.infotarczyca.info:

    Zdecydowanie jak na 20 lat TSH jest relatywnie wysokie. Wymaga to badania ATG, U...

  • Profile photo of kasia9799kasia9799:

    Witam. Mam 20 lat i od dłuższego czasu zauważyłam u siebie objawy, które mo...

  • Profile photo of natalia23natalia23:

    Dzień dobry chciałam się zapytać o interpretacje wyniku tarczycy 0,487...

  • Profile photo of Olmaolma:

    Witam, od pewnego czasu staramy się z mężem o dziecko, niestety bezskutecznie...