Ciąża a tarczyca

Ciąża i tarczyca- jak postępować u kobiet planujących ciążę i będących w ...Czytaj Dalej

Wprowadzenie do diagnostyki tarczycy

Diagnostyka tarczycy w zakresie podstawowym wraz z interpretacją wyników może być przeprowadzona ...Czytaj Dalej

Czy mam chorą tarczycę?

Czy mam chorą tarczycę. Dlaczego informacja o „chorej tarczycy” jest tak ważna. ...Czytaj Dalej

Objawy w chorobach tarczycy

Tarczyca: objawy miejscowe i ogólne Objawy w chorobach tarczycy można podzielić na ...Czytaj Dalej

Hormony tarczycy

Oceny prawidłowej lub zaburzonej czynności tarczycy można dokonać na podstawie wyników hormonów ...Czytaj Dalej

Przeciwciała przeciwtarczycowe

Charakterystyczną cechą chorób autoimmunologicznych jest występowanie swoistych przeciwciał. W przypadku autoimmunologicznego zapalenia ...Czytaj Dalej

USG tarczycy

Podstawowym badaniem obrazowym tarczycy jest badanie USG tarczycy. Dostępne obecnie aparaty ultrasonograficzne ...Czytaj Dalej

Biopsja tarczycy

Biopsja tarczycy- biopsja aspiracyjna cienkoigłowa celowana (BACC) jest wykonywana celem oceny cytologicznej ...Czytaj Dalej

Scyntygrafia tarczycy

Badanie scyntygraficzne tarczycy było w przeszłości jednym z podstawowych badań tarczycy. Obecnie ...Czytaj Dalej

Inne badania

Wśród innych badań wykorzystywanych w diagnostyce tarczycy należy wymienić m.in.: rtg klatki ...Czytaj Dalej

Podwyższone TSH

Podwyższone TSH: jednym z najczęściej zadawanych przez Pacjentów pytań jest: "Czy moje ...Czytaj Dalej

NAJCIEKAWSZE ARTYKUŁY

NAJNOWSZE WĄTKI NA FORUM

NAJNOWSZE KOMENTARZE

  • Profile photo of olejunka32olejunka32:

    poziom tsh jest bardzo istotny przy staraniach się o dziecko, najlepiej aby osc...

  • Profile photo of AldonaAldonakok:

    Witam . Mam wszystkie objawy ,które są podane przy chorej tarczycy: wzrost m...

  • Profile photo of AldonaAldonakok:

    Dodam jeszcze, że ogólne badania morfologii i OB są w normie...

  • Profile photo of AldonaAldonakok:

    Mam wszystkie objawy ,które podane powyżej:wzrost masy ciała, zmęczenie, sen...

  • Profile photo of jan33jan33:

    osoba w wieku 81lat kobieta wyniki TSH -3.430 FT3 -3.59 FT4 -1.11 CZY TE W...

  • Profile photo of EunikaEunika:

    Witam. Mam pytanie odnośnie wczorajszej wizyty u endokrynologa. Mój wynik to 2...

  • Profile photo of kingakinga2:

    Ja zorientowałam się, że coś złego się ze mną dzieje po tym, jak zaczęł...

  • Profile photo of Marzenamajena:

    Witam, i proszę o poradę... wykryto u mnie zminę w tarczycy która swym wygl...

  • Profile photo of gosiaaisa.g:

    Po co się tu wszyscy wymóżdżają skoro i tak nikt nie odpowiada na pytania,...

  • Profile photo of DZASTA86DZASTA86:

    Proszę o pomoc: moja historia z niedoczynnością wygląda tak: 18.09.2014 ...

  • Profile photo of DZASTA86DZASTA86:

    Proszę o pomoc: moja historia z niedoczynnością wygląda tak: 18.09.2014 ...

  • Profile photo of MarlenaSliwinskaMarlenaSliwinska:

    Dzień dobry, bardzo prosze o pomoc w interpretacji wynikow. TSH 1,84 (0,35-4,...